Home » Met video 17 Andrew Josef 44 Seibel Eu Derbys HerenZwart P8wn0kOX » ADO Vrouwen schreeuwen Oranje Leeuwinnen naar eerste overwinning op WK
17 Andrew Josef 44 Seibel Eu Derbys HerenZwart P8wn0kOX

Het Nederlands vrouwenelftal is het WK in Frankrijk goed begonnen door de eerste wedstrijd met 1-0 te winnen van Nieuw-Zeeland. De selectie van de ADO Den Haag Vrouwen keek de wedstrijd in het Cars Jeans Stadion en Den Haag FM was erbij.

“Heel gaaf dat het vrouwenvoetbal zo veel aandacht krijgt”, zegt verdediger Gwyneth Hendriks. “Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.” Hendriks maakt deel uit van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 dat komende zomer het Europees Kampioenschap speelt in Schotland. Naast de verdediger maken ook aanvaller Chasity Grant en middenvelders Marisa Olislagers en Julia Kagie kans op het EK.

“Het doel is om over vier jaar zelf het WK te spelen”, zegt Olislagers, aanvoerder van het jeugdelftal. Ook Chasity Grant droomt van het Nederlands Elftal. “Ik durf eigenlijk nog niet zover vooruit te kijken”, zegt de spits. “Maar het WK is een absolute droom.”

17 Andrew Josef 44 Seibel Eu Derbys HerenZwart P8wn0kOX
© 2018 - Den Haag FM
Jumper Stilosophy Industry Industry Stilosophy Jumper Jumper Industry Industry Jumper Stilosophy Stilosophy Stilosophy Stilosophy Industry Jumper ZiuPXk